Boka ditt städ online hos oss Klicka här!

Öppettider : Månd-Sön(07.00 - 23.00)

mobile-icon Mobil 073-8229227
mobile-icon Telefon090-778882
mobile-icon InnehärF-skattesedel

9 otroliga tips som gör städningen lättare

9 otroliga tips som gör städningen lättare 2 nov

1. Ska du städa badrummet? Använd en citron!

Trött på en massa kemikalier och dyra rengöringsmedel? Visste du att du kommer väldigt långt med vinäger och citron? Du kan få hela ditt badrum rent med naturliga produkter. Citron är speciellt bra mot jobbiga kalkfäckar och blanka ytor. Lite vinäger i en sprayflaska är asbra när du ska städa toaletten. (Källa)

Bild:TT

2. Rengör micron

Låt oss hänga kvar vid citronen lite. Visste du att citron är det absolut smidigaste sättet att få din micro ren? Lägg några citronskivor i ett glas vatten, ställ micron på 600 watt och kör i 30 sekunder. Sen är det bara att torka av på insidan. Bra va? (Källa)

Bild:TT

3. Fixa inbrända rester i stekpannan

Använd aldrig diskmedel om du har en gjutjärnspanna. Lägg istället ett ordentligt lager havssalt i pannan, ställ på stisen och kör på ganska hög värme i ungefär en kvart. Häll sedan av saltet och häll i lite matolja i stekpannan. Torka av efter en stund. Om du har teflonpanna kan du köra diskmedel. (Källa)

Bild: Wikimedia Commons

4. Aluminiumfolie

Har du problem med torkade och brända rester i ungsformen efter lasagnen eller tacopajen? Ett bra tips är att ta en ruta aluminiumfolie, rulla ihop till en liten boll och sen gnugga mot resterna. Funkar utmärkt! (Källa)

Bild:Wikimedia Commons

5. Fixa olyckshändelsen med en skiva bröd

Nästa gång ett glas råkar ramla i golvet ska du självklart dra fram dammsugaren så fort som möjligt. Men ett säkert sätt att plocka upp de större bitarna är faktiskt att trycka dem mot en skiva luftigt bröd. Se bara till att ha skor på dig när du klampar runt bland splittret. (Källa)

Bild:TT

6. Så rengör du dina skärmar

En dammig tv eller datorskärm är ju aldrig trevligt. Men här gäller det att undvika kemikalier och hushållspapper. En microfibertrasa är så klart det bästa, men om du inte har en sån funkar det faktiskt jättebra med… kaffefilter! Japp, kaffefilter är faktiskt kanon för att torka av dina skärmar hemma. Och till skillnad får hushållspapper blir det garanterat inga repor. (Källa)

Bild: Nyheter24

7. Tidningspapper är din vän!

Tidningspapper är riktigt bra för att suga upp dålig lukt. Tryck ner lite papper i dina träningsskor efter joggingturen för att hålla dojorna fräscha. Du kan också lägga tidningspapper i kylskåpet i några timmar för att få bort dålig lukt.

8. Så rengör du spisen

Det finns ett riktigt bra sätt att rengöra jobbiga matrester på spisen. Häll på lite ättika och sen ordentligt med bakpulver. Låt det fräsa lite, torka av med trasa och ljummet vatten.

Bild:TT

9. Håll disktrasan fräsch

Disktrasan hemma är en riktig bakteriefälla. Men genom att koka den i vatten med en droppe diskmedel i blir den som ny igen. Det här räcker att göra någon gång i veckan. Ett snabbt och bra sätt att spara pengar!

Bild:TT